10 Sponsortips

Maak je actie succesvol! Hier vind je handige tips om je vrienden, familie, collega's en omgeving jouw prestatie te laten steunen met een donatie. Heel veel succes! 

Tip 1: Personaliseer je sponsorpagina  


Een sponsorpagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. 

Tip 2: Zet de link van je sponsorpagina onder al je mails 

 Zet de link van je sponsorpagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet. 

Tip 3: Stuur WhatsApp & groepsberichten

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is... 

Tip 4: Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen Tip 5: Stuur een “Tikkie”

 

Het is mogelijk om donaties te ontvangen met Tikkie. Lekker snel én handig. Het bedrag bepaal jij of de ontvanger van de Tikkie. De 

Let op: bij Tikkie donaties op je pagina is het niet zichtbaar wie heeft gegeven, omdat er alleen "Tikkie" op de donatiepagina te zien is. 

Tip 6: Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel. 

Tip 7: Promoot jouw actiepagina overal met QR

Jouw pagina heeft een unieke QR code. Laat hem scannen vanaf je mobiele telefoon, zet ‘m in je e-mailhandtekening, of print hem uit en hang hem op in de sportschool of lokale kroeg. Iedereen die hem scant, komt rechtstreeks op jouw donatieformulier uit. Super handig voor bijvoorbeeld verjaardagen! 

 

Tip 8: Plaats regelmatig updates en deel deze op social media

Op je sponsorpagina kan je eenvoudig nieuwsberichten toevoegen. Deze kun je dan delen via social media. Vertel ook via statusupdates regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling.  

Tip 9: Betrek je donateurs bij je eindsprint!


Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt 

Tip 10: Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!