Five4Five op nieuwe start- en finishlocatie in Bergenhuizen

Persbericht, Eijsden-Margraten, 10 april 2019

Op 25 mei van dit jaar wordt voor de zesde keer Five4Five georganiseerd. Lopen, fietsen of wandelen voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Door het succes van de vorige vijf edities, wordt dit jaar uitgeweken naar een nieuw start- en finishlocatie boven op Bergenhuizen/Noorbeek (Eijsden-Margraten). Er wordt gestart tussen 10.00 en 12.30 uur. Er zijn twee wandel-/triallussen van 7,5 km en het fietsparcours dat 5x gereden kan worden is ongeveer 14 kilometer lang met zo’n 250 hoogtemeters per ronde. Vijf ronden staat gelijk aan een beklimming van een col in Frankrijk.

Meer deelnemers
In de afgelopen jaren is het aantal deelnemers gestaag gegroeid naar zo’n 2.000. Om alles en iedereen goed te kunnen accommoderen moest gezocht worden naar een nieuwe start- en finishlocatie. Deze is gevonden boven op Bergenhuizen/Noorbeek. Agrarier Pierre Haesen stelt een van zijn weides ter beschikking. De organisatie is hem daar zeer erkentelijk voor. Op deze start- en finishlocatie moet het mogelijk zijn om door te groeien naar zo’n 5.000 deelnemers op termijn. De weide ligt aan het bestaande wielerparcours en van hieruit is het fantastisch wandelen tussen velden en bossen.

Sportieve inspanning
Five4Five is een sportieve uitdaging waar de hele familie aan mee kan doen. Toch vraagt het geaccidenteerde terrein van dit zuidelijkste puntje Limburg een zekere inspanning. Een deel van de twee wandel-/triallussen van 7,5 kilometer gaat op en neer. Deelnemers kunnen een van de twee of alle twee de lussen afleggen. Er zijn voldoende rustmomenten onderweg. Het fiets parcours kent vijf beklimmingen met gemiddelde stijgingspercentages tussen de 6% en 11%, waarvan de laatste klim naar de top van Bergenhuizen de zwaarste is. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om mee te doen.

Kankeronderzoekfonds Limburg
Kanker is een ziekte die ons allemaal raakt. Het Kankeronderzoekfonds Limburg is gelieerd aan het MUMC+ en brengt gelden bij elkaar voor nog meer onderzoek naar vroeg detectie en behandelmethoden van deze vreselijke ziekte. De gelden die het fonds ophaalt blijven in Limburg en komen ten goede aan alle ziekenhuizen in Limburg. Five4Five ondersteunt een viertal onderzoeksprojecten op het gebied van maag-/darm-, long- en borstkanker en het ‘killer cell’-project. Meer informatie op: www.kankeronderzoekfondslimburg.nl.

Aanmelden
Inschrijven voor Five4Five kan vanaf vandaag tot en met 22 mei. Je bent dan verzekerd van een gepersonaliseerd startnummer. Inschrijven op de dag zelf kan ook vanaf 09.00 uur. Deelname kost € 25,- en door de medewerking van vele vrijwilligers en sponsoren gaat het grootste deel van de opbrengst naar het goede doel. Ook zijn er fietskleding en wandelshirts te koop bij tweewielerspecialist George Walstock, Ruttensingel 160-A, 6214 SL Maastricht.

facebook
instagram